Nyheter

Helt nye BMW 3 Serie Sedan

Av Bavaria Norge
Den syvende generasjonen av BMW 3 serie har et renskåret dynamisk formspråk som innleder et nytt kapittel i BMWs designhistorie. Kjente designelementer har fått et nytt uttrykk på den nye BMW 3 serie. Forventet lansering er satt til 9. mars 2019.

BMWs nye designspråk tydeliggjør den moderne og dynamiske karakteren til nye BMW 3 Serie Sedan. Den nye modellen er mer strukket og kraftfull i sitt design enn forgjengeren; lengden 4.709 mm (+ ca 80 mm), bredden 1.827 mm (+ 16 mm) og høyden 1.442 mm (+ kun 1 mm). De dimensjonsendringene som dog vil ha størst betydelse for kjøreopplevelsen er den økte akselavstanden på + 41 mm (til 2.851 mm) og sporvidden som fram er 43 mm bredere og bak 21 mm bredere.

Bilens profil har selvsagt typisk tilbaketrukket kupé, korte overheng fram, strukket panser og preges av to karakterlinjer komplettert av en relativt skulpturell konturlinje langs sideskjørtene. Pyntelisten rundt den klassiske Hofmeister knekken sitter nå integrert i C-stolpen, ikke i bakdøren. Horisontale linjer og smale, noe mørke baklykter i LED gir bakpartiet et muskuløst og bredt inntrykk. Også her finner vi de horisontale T-formene og splittede eksosenderør med diametere på 80 eller 90 mm avhengig av modell.

Til lanseringen vil det i Norge finnes tre motoralternativer tilgjengelige; 330i, 320d, 320d xDrive.

 

Helt nye BMW 3 serie vil komme som Plug in Hybrid

252 hk ren kjøreglede driver den nye BMW 330e Sedan. Plug in hybriden er utstyrt med en elmotor og en 4-sylindret BMW TwinPower Turbo bensinmotor, en svært effektiv kombinasjon som produserer revolusjonerende drivkraft. Den elektriske rekkevidden er foreløpig beregnet til 60 km (NEDCCORR), hvilket er en forbedring på rundt 30% sammenlignet med forrige generasjon. Bensinforbruk og CO2 utslipp er redusert med rundt 10%, til foreløpige 0,17 l/mil og 39 g/km, så her lover det godt med tanke på norske engangsavgifter.